Over ons

Even voorstellen:

• Maak je je zorgen over iemand in je directe omgeving die hulp nodig heeft maar dit niet wil. Leeft iemand in een sociaal isolement of een zwaar vervuilde woning. Veroorzaakt iemand ernstig overlast, of denk je dat er sprake is van zware (psychische/verslavings) problemen. 

• Je bent hulpverlener en maakt je zorgen om je client; je komt niet meer in contact vanwege zorg mijdend gedrag, iemand dreigt uit zijn woning gezet te worden of in een crisis te raken etc. 

• Je wilt consultatie omdat je niet weet wat je met een bepaalde situatie aan moet. 

De deskundigen van het Meldpunt denken met je mee en kunnen de juiste zorg inzetten. 

Wat U moet weten

Voor welke gemeenten werkt het Meld en Adviespunt?

• Noord-Oostbrabant; Maashorst, Boekel, Land van Cuijk, Bernheze, Oss 

Is het dringend? 

• In alle gevallen die acuut zijn en niet kunnen wachten dient 112 ingeschakeld te worden. 

Denk je aan zelfmoord?

• Bel 113 

Het Meld-en Adviespunt Zorg en Overlast is 24/7 bereikbaar op nummer 085-0203451 

Meer weten over Meldpunt-Brabant Noord Oost??

Sinds 1 januari 2020 geldt de Wet Verplichte ggz (Wvggz). Iedere burger kan een melding doen wanneer hij denkt dat iemand met psychische problemen mogelijk een gevaar vormt voor zichzelf of een ander. Ook deze melding kunt u doen bij Meldpunt BNO. Meer weten? Lees meer over de nieuwe Wet Verplichte GGZ.

 

Kent u iemand van wie u denkt dat die slachtoffer is van huiselijk geweld, kindermishandeling of een huwelijk onder dwang?  Neem dan contact op met Veilig Thuis Brabant. Deze organisatie is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling. Hier krijgt u advies en hulp, voor uzelf of voor iemand anders. Doe bij huiselijk geweld dus geen melding bij Meld-en Adviespunt Zorg en Overlast.

Meld- en Adviespunt Zorg en Overlast Noord-Oost Brabant

Kwaliteit & tevredenheid